· 

Van ruilen komt geen huilen

Laatst wilde ik een lade van de kledingkast open doen. Nee, luister, dit wordt echt supergrappig. Dus ik probeer een lade van de kledingkast open te trekken, en het lukt gewoon niet. Háhaha! Hilarisch toch?! Niet? Oké je hebt gelijk, anticlimax...

Maar goed, ik kreeg de lade van de kast niet open. Hij zat zo volgepropt dat hij blokkeerde. Ik heb dus gewoon zo veel kleding dat ik er niet eens meer bij kan en een groot deel van die kleding verlaat zelden tot nooit de kast. Aan de andere kant ben ik al een hele tijd op zoek naar een sportieve lente/herfstjas en heb ik een chronisch tekort aan t-shirts die ik echt fijn vind zitten.

Ik heb een enorme collectie kleding waarvan ik een beperkte hoeveelheid draag, maar waar ik toch ook nog steeds kledingstukken in mis. Deze trend zie ik ook bij het speelgoed van Floyd en Logan. Ze hebben heel veel, spelen met een kleine selectie regelmatig, en toch denk ik de hele tijd 'oh ik zou eigenlijk ... voor ze moeten hebben'.

En hun kleding uiteraard. Die kleintjes groeien als kool: de ene week past een broek nog niet, de volgende week perfect en de week daarop is hij alweer te klein. Er valt niet tegenop te shoppen. Wij hebben een beperkte portemonnee en kunnen dus niet in het wilde weg alles kopen. Daarnaast is het niet bepaald duurzaam om alles gewoon maar nieuw te kopen. We zijn dus al fervent tweedehands shoppers, duurzaam en goedkoper. Maar ook tweedehands is niet zo duurzaam of goedkoop meer als je thuis een enorme hoop ongebruikte spullen hebt liggen. 

Je kunt je spullen te koop zetten op bijvoorbeeld marktplaats of op een weggeefhoek plaatsen, maar dat vind ik altijd zo'n gedoe. Om iets een beetje aantrekkelijk te maken moet je goede foto's maken, je moet een prijs bedenken, onderhandelen met mogelijke kopers, opsturen of een ophaaldatum en tijd afspreken et cetera et cetera et cetera.

Dus Caroline (van Bamboobaby) en ik besloten een ruilbeurs te organiseren. Het is duurzaam, het kost niets en je hoeft er niks voor te doen. Naja jullie hoeven er niks voor te doen, we hebben onszelf een heleboel werk bezorgd, maar dat doen we uiteraard met liefde! 

Hoe werkt het precies:

Je levert al de kleding en al het speelgoed dat thuis stof ligt te verzamelen in en gaat vervolgens op zoek naar items die je wel kunt gebruiken. Dat is eigenlijk alles.

Er is geen limiet van wat je mee naar huis mag nemen, maar omdat we dit evenement organiseren voor duurzaamheid en om te minimaliseren, willen we iedereen op het hart drukken alleen mee te nemen wat je nodig hebt.

Omdat wij van het babydragen en de wasbare luiers zijn, staat er ook een kraampje waar je de draagdoeken/zakken en wasbare luiers die je niet meer gebruikt kunt ruilen of (ver)kopen. Uiteraard ben ik beschikbaar voor eventuele draagvragen en kunnen zowel Caroline als ik al je vragen over wasbare luiers beantwoorden.

Het wordt hartstikke gezellig. We gaan er een klein feestje van maken met koffie, thee, appelsap en taart. Dus wees er bij op zaterdag 22 juni in Wijdenes!!!!


Reactie schrijven

Commentaren: 0