· 

Is dragen ook voor peuters en kleuters?

De vraag “kan jouw kind niet lopen?” is er een die regelmatig voorbij komt als je een peuter of kleuter in de draagzak of doek hebt. Nare vraag eigenlijk. Misschien is het antwoord nee, want niet elk kind kan lopen. Om wat voor reden dan ook. En wat moet je dan als vraagsteller? Waarschijnlijk je behoorlijk schamen voor je behoefte je te bemoeien.

Maar voor veruit de meeste mensen is het antwoord ja. Ja mijn kind kan lopen. Betekend dat dan ook dat die altijd moet lopen? Uhm… Nee natuurlijk niet. 

Een peuter of kleuter krijgt ook moeie beentjes, heeft soms ook een veilig plekje nodig om prikkels te verwerken en behoefte aan knuffels als papa of mama bezig is.

Die eerste kun je prima oplossen met een wandelwagen (waarbij je trouwens nooit de vraag krijgt of je kind wel of niet kan lopen, terwijl ze dan toch ook niet lopen, maar hey ik bemoei me niet), de andere twee niet echt. Een drager daarentegen is een oplossing voor alle drie.

Moeie beentjes tijdens een wandeling? Hoppa in de drager! Lopen door een pretpark en je kind raakt overweldigd? Veilig in de drager! Dubbel veilig, want je kind kan ook niet weglopen. Je hebt een plakpeuter, maar je wilt toch echt ff stofzuigen? Heerlijk in de drager!

Ook als je baby geen baby meer is heeft een drager nog steeds dezelfde voordelen, meer voordelen zelfs (zie het stukje ‘niet weglopen’). Het is een plekje op ooghoogte, waar ze niet tegen benen en billen aankijken. Het is een veilig en vertrouwd plekje, waar ze heerlijk kunnen ontspannen. Je geeft je kind geborgenheid terwijl je zelf nog wat kunt doen. En is het zwaar? Nee, niet persee. Als je je kind vanaf de geboorte vaak draagt, groeit jouw kracht met het gewicht mee. Naast dat het natuurlijk altijd lichter is dan tillen. 

Oh en het is echt super gezellig! Een vrolijk kletsende peuter of kleuter op je rug.

Kortom; is dragen ook voor peuters en kleuters? Een hele dikke JA!!

draagfotografie fotografie peuterdragen draagdoek solnce

Reactie schrijven

Commentaren: 0