Goed om te weten

Tarieven

  • Individuele consulten (waaronder pas, newborn en opfris) kosten €45,- per uur, duoconsulten €60,- per uur en online consulten €20,- per half uur. De aangegeven tijden zijn de duur van een gemiddeld consult van die soort.
  • Reiskosten binnen een afstand van 15 km zijn inbegrepen, daarbuiten wordt €0,25 per kilometer in rekening gebracht.
  • Na afloop van het consult wordt de eindprijs (uiteindelijke duur + eventuele reiskosten) gefactureerd.

FAQ

Waar vind het consult plaats?
Voor een consult kan ik naar jou toe komen of je kunt bij mij thuis in de praktijkruimte terecht.

 

Moet ik al een doek of drager in mijn bezit hebben?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Ik neem doeken en/of dragers mee waar je tijdens het consult gebruik van kunt maken.

 

Oefen je gelijk met je kind?
Nee, we oefenen met een speciale draagpop totdat jij je zeker genoeg voelt om je kindje in de draagdoek te knopen.

 

Moet er een extra persoon aanwezig zijn?
Dat is wel handig. Deze persoon kan dan op je kindje letten wanneer jij aan het oefenen bent met de draagpop. 

 

Wat is je werkgebied?
Ik kom vanuit Wijdenes naar je toe in Hoorn, Obdam, Berkhout, De Goorn, Avenhorn, Medemblik, Wervershoof, Andijk, Bovenkarspel, Hoogkarspel, Venhuizen, Hem, Schellinkhout, Blokker, Zwaag, Zwaagdijk, Wognum, Opperdoes, Abbekerk, Opmeer, Hoogwoud, Spanbroek en alles daar tussenin. Ook buiten dit gebied kom ik met alle liefde naar je toe, dan wordt er een meerprijs berekend voor de reiskosten (zie tarieven).

 

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met mij op.

faq online consult

Hoe gaat een online consult in zijn werk?

We plannen een datum en tijd voor het consult. Het handigst is een tijd wanneer je kindje net geslapen heeft en gevoed is. 

Vervolgens maak ik voor de afgesproken datum en tijd een 'meeting' aan in het videobel programma Zoom. Ik email je de link naar de geplande meeting. Het is niet nodig een account aan te maken of Zoom geïnstalleerd te hebben op je computer. Op telefoon moet je de app downloaden, maar voor het online consult is een computer of laptop het handigst. 
Even voor aanvang klik je op de link in de email en ga je klaarstaan/zitten voor het consult. 

 

Wat heb ik nodig?

- Voor het consult is het handig als je een voorwerp hebt om eerst mee te oefenen. Denk hierbij aan een knuffel, pop of een kussen. Woon je binnen een straal van 5 kilometer van Wijdenes, dan kan ik eventueel van tevoren een speciale draagpop om mee te oefenen bij je langs brengen. Het is ook mogelijk de pop zelf op te komen halen. Borg voor de draagpop bedraagt €50,-. De borg dient voor ontvangst betaald te zijn. 

- Voor het online consult is het uiteraard vrij essentieel om een draagdoek of draagzak te hebben. Heb je zelf nog geen draagdoek of draagzak in je bezit, dan kun je deze van mij huren. Voor een pasconsult gaan we van tevoren zo goed mogelijk overleggen welke draagzak voor jullie waarschijnlijk het beste is. Binnen een straal van 5 kilometer van Wijdenes kan ik de draagdoek of draagzak bij je langs brengen. Het is ook mogelijk deze zelf op te komen halen. Voorwaarden voor huren vind je onder het kopje verhuur.

 

Moet ik binnen je normale werkgebied wonen?

Nee, voor een online draagconsult is dat uiteraard niet nodig. Wel gun ik mijn collega consulenten uiteraard ook inkomsten in deze periode, dus als je ver buiten mijn normale werkgebied woont wil ik je toch wijzen op consulenten bij jou in de buurt die mogelijk ook online consulten aanbieden. Kijk hiervoor op de pagina van de Vereniging van Draagdoekconsulenten

Voorwaarden

  • Vanwege de corona maatregelen is er geen afzegtermijn. We hebben op de dag van het consult contact over eventuele klachten waardoor het consult verplaatst moet worden, of doen een videoconsult in de plaats.
    (Consulten kunnen tot 12 uur van tevoren worden afgezegd, daarna wordt de standaard consultprijs in rekening gebracht. Heb je een dringende reden om toch binnen deze 12 uur af te zeggen, neem dan contact met mij op.)
  • Draagpiraatjes geeft enkel advies. De ouder blijft ten alle tijde verantwoordelijk voor het kind.