Moederraad

Moederraad · 25. september 2020
Met 41 weken en 2 dagen heb ik een afspraak bij de verloskundige. Mijn bloeddruk is mooi laag, baby is lekker druk en alles gaat verder goed. Ik heb een paar keer een dag voorweeën gehad, maar echt aanstalten om geboren te worden maakt de kleine meid niet. Ze zit nog lekker op haar plek en heeft geen haast.
Moederraad · 10. juni 2020
Rond de 30 weken zwangerschap had ik een intake met de kraamzorg. Vanwege Corona was deze telefonisch in plaats van in persoon. Ik heb daar uiteraard alle begrip voor, maar heb er wel wat moeite mee. Ik heb, laat ik het noemen een lichte vorm van, autisme en vind telefonische gesprekken moeilijk. Een groot deel van een gesprek is lichaamstaal en dat kun je uiteraard niet zien door de telefoon. Zonder lichaamstaal kan ik slecht verwerken wat er gezegd wordt door iemand. Met andere woorden, wat...
Moederraad · 12. maart 2020
6e controle (30 weken): bevalplan bespreken. Dat staat op de controle checklist die ik bij de intake meegekregen heb. 30 weken. Dat vind ik zelf eigenlijk te laat. Niet zelden komt een zwangere er bij het bespreken van het geboorteplan achter dat de protocollen van een verloskundigenpraktijk niet aansluiten bij haar wensen. En na 30 weken nog een verloskundige zoeken die je wel steunt in je wensen is niet altijd even makkelijk, vaak weten zwangeren niet eens dat overstappen een optie is. Wat er...
Moederraad · 24. februari 2020
Bijna 20 weken zwanger. Dan is het tijd voor de 20-weken echo, als je daar voor kiest uiteraard. Wij deze keer wel weer. Ik maakte mij totaal geen zorgen om de uitkomst. Na het nieuws van die geruststellings echo had ik weer 100% vertrouwen in mezelf, de baby en mijn intuïtie.
Moederraad · 17. januari 2020
In mijn vorige blog vertelde ik dat ik alle vertrouwen heb in mijn lichaam en het kindje in mijn buik tijdens een zwangerschap. En hoewel dit waar was voor mijn tweede zwangerschap (tijdens mijn eerste zwangerschap was het nog nieuw en spannend), voelde ik nu bij de derde toch vanaf het begin een onzekerheid. Iets voelde anders.
Moederraad · 16. december 2019
Ik zal mij even voorstellen, ik ben Esther, ik woon samen met mijn vriend Martijn en onze zoontjes Floyd en Logan in Wijdenes. Ik werk als draagconsulent en ik geef zwangerschapscursussen. In juli 2020 verwachten wij ons derde kindje. Voor Moederraad geboortehart neem ik jullie de komende maanden met ons mee in deze zwangerschap.