Doula

Als doula ben ik er voor jou en je partner tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
Met liefdevolle aandacht, vertrouwen in jouw kracht en eerlijke informatie gaan we op zoek naar wat bij je past. Hoe je je veilig voelt, gehoord en gezien wordt, krijgt wat jij nodig hebt om jouw keuzes te maken, en kunt vertrouwen op jouw kracht en intuïtie. 

Wonderlandparenthood Doula Hoorn Enkhuizen badbevalling
Wonderlandparenthood Doula Hoorn Enkhuizen Esther Bakker

De steun van een doula

Een doula richt zich volledig op de ondersteuning van de ouders en is aanwezig bij jouw bevalling vanaf het moment dat jij dat wilt. Wetenschappelijk is aangetoond dat de continue persoonlijke begeleiding van een doula bijdraagt aan een positievere geboorte ervaring.

De geboorte van je kind is een moment dat je voor altijd zult onthouden. Een diep transformatieve ervaring op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Daarom is het enorm belangrijk er met een goed gevoel naar terug te kunnen kijken.


Als doula bied ik jou, en je partner, emotionele, praktische en fysieke steun tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Ik ben voor jullie een vast gezicht waar jullie al jullie vragen en zorgen kwijt kunnen.

Wonderlandparenthood Doula Hoorn Enkhuizen Drukpunten

Wat doe ik voor jou

Een doula kies je niet zomaar. Iemand die jou bij zo'n belangrijk moment in jouw leven bijstaat moet wel bij jou passen. Lees hieronder wat je van mij kunt verwachten en hoe een begeleidingstraject bij mij er uit ziet.

Kennismaken

Voordat we besluiten samen dit avontuur aan te gaan, beginnen we met een kennismakingsgesprek door middel van videobellen. Hierna volgt evt nog een uitgebreid kennismakingsgesprek bij jou thuis. We voelen of er een wederzijdse klik is tussen jou, je eventuele partner, en mij als doula. We bespreken wat je van mij verwacht en wat ik als doula kan betekenen.

*Het videobellen is kosteloos. Voor het live gesprek vraag ik een bijdrage van €50,-. Als je mij inhuurt als doula wordt dat bedrag verrekend met de aanbetaling.

Zwangerschap

Het traject bestaat uit 4 prenatale sessies. Tijdens deze sessies is er tijd en aandacht voor alles wat er in jou leeft. Je ideeën, wensen, verwachtingen, overtuigingen en zorgen. 

We bespreken alles omtrent de geboorte: de verschillende fases, de fysiologie van jouw lichaam, werking van hormonen tijdens de bevalling. Je krijgt informatie over veel voorkomende interventies, pijnstilling en het opvangen van de weeën. Ik geef verschillende technieken en tips die jij, en je partner, tijdens de bevalling kunnen gebruiken. Ook krijg je hulp bij het maken van jouw geboorteplan. Als je wilt kan ik een keer mee naar een bezoek aan je verloskundige/gyneacoloog.

We gaan het hebben over de kraamtijd en je herstel en je krijgt informatie over de eerste maanden met je kindje. Waarbij we kijken naar normaal babygedrag en wat je kunt verwachten van het ouderschap.

Om ook je lichaam goed voor te bereiden op de bevalling, is het fijn om af en toe lichaamswerk toe te passen. In overleg kijken we wat jij nodig hebt. Ik maak gebruik van ontspanningsmassage, voetreflexologie en bekkenmassage.

Bevalling

Vanaf week 38 ben ik 24/7 bereikbaar voor jou. Als de eerste tekenen van jouw bevalling beginnen kun je mij appen (overdag) of bellen (overdag en 's nachts). Ik kom naar je toe zodra je dat wilt. Voor sommigen is dat vanaf het begin, voor anderen als het intenser wordt. 

Tijdens de bevalling kijk ik naar wat jij nodig hebt. Ik neem de rol van jouw partner niet over. Het is immers jullie kindje dat geboren wordt. Ik help je partner jou vol vertrouwen te ondersteunen, en stap pas in als dat nodig is.

Ik blijf bij je tot een aantal uur nadat je kindje geboren is, hoe lang dat ook duurt.

Kraamtijd

Ook na de geboorte ben ik er voor jou. In de kraamweek kom ik langs voor een liefdevolle massage naar behoefte. Daarnaast blijf ik beschikbaar voor al je vragen, zorgen en een luisterend oor.

Je kunt dit nog uitbreiden met de kraamtijd behandelingen die ik aanbied (je kunt deze vinden in het menu onder 'massage')

Paketten

Voor mijn certificering als doula zoek ik een aantal zwangeren/stellen die graag doulabegeleiding willen tegen een gereduceerd tarief. Ben je uitgerekend in mei of juni dan kost de begeleiding nu €400,- en voor juli, augustus, september en oktober €550,-.

Wonderlandparenthood Doula Zwangerschap Zwangerschapscursus Hoorn Enkhuizen

Zwangerschap

 • 4 uitgebreide sessies aan huis ter voorbereiding op de bevalling en kraamtijd. Waaronder een 1 op 1 geboortecursus, handvatten voor de bevalling, hulp bij het maken van je geboorteplan en tips over hoe je de regie kunt houden.
 • Massages naar behoefte.
 • Telefonische (whatsapp of bellen) beschikbaarheid voor jouw vragen en zorgen tot 6 weken na de geboorte.
 • Telefonische beschikbaarheid tijdens de bevalling.
 • Kraambezoek met massage naar behoefte.


Vanaf €477,-   

Wonderlandparenthood Doula Hoorn Enkhuizen Badbevalling

Zwangerschap + Geboorte

 • 4 sessies aan huis ter voorbereiding op de bevalling en kraamtijd.
 • Massages naar behoefte.
 • Mee naar een bezoek aan de verloskundige/gyneacoloog.
 • Telefonische beschikbaarheid voor al jouw vragen en zorgen.
 • 24/7 bereikbaarheid vanaf week 38.
 • Aanwezigheid bij de bevalling vanaf het moment dat jij dat wilt, tot een aantal uur nadat je kindje is geboren.
 • Bezoek in de kraamweek met massage naar behoefte.
 • Afsluitend bezoek rond 5 weken.


Vanaf €867,- 

Wonderlandparenthood Doula Hoorn Enkhuizen Kraamtijd

Zwangerschap + Geboorte + Kraamtijd

 • 4 sessies aan huis ter voorbereiding op de bevalling en kraamtijd.
 • Massages naar behoefte.
 • Mee naar een bezoek aan de verloskundige/gyneacoloog.
 • Telefonische bereikbaarheid voor al jouw vragen en zorgen.
 • 24/7 bereikbaarheid vanaf week 38.
 • Aanwezigheid bij de bevalling vanaf het moment dat jij dat wilt, tot een aantal uur nadat je kindje is geboren.
 • 3 sessies kraamtijd behandelingen beginnend in de kraamweek. De laatste sessie is gelijk het afsluitende bezoek.


Vanaf €1117,- 

Wonderlandparenthood Doula Geboortefotograaf

Geboortefotografie

De geboorte van je kindje vergeet je nooit meer, maar de details worden soms een beetje wazig. Foto's kunnen helpen deze momenten weer terug te halen en helpen de geboorte te verwerken. Naast dat het gewoon heerlijk is om terug te kijken naar de eerste momenten met je kindje.

Als doula maak ik altijd foto's met de telefoon of jouw camera als je dat wilt, maar als fotograaf neem ik ook met alle liefde mijn camera mee voor professionele geboortefoto's.

Je kunt geboortefotografie bijbestellen voor een meerprijs van €150,-

Wil je meer weten over mij als fotograaf, kijk dan even op mijn website www.moonrising.nl

Wonderlandparenthood Doula Hoorn Enkhuizen Drukpunten

Last minute geboortebegeleiding

Voor als je al meer dan 37 weken zwanger bent en toch extra steun wilt bij je bevalling.

 • 1 uitgebreide kennismakings- en voorbereidingssessie.
 • Lichaamswerk naar behoefte.
 • Telefonische bereikbaarheid voor al jouw vragen en zorgen.
 • Aanwezigheid bij de bevalling vanaf het moment dat jij dat wilt, tot een aantal uur nadat je kindje is geboren.
 • Bezoek in de kraamweek met massage naar behoefte.
 • Afsluitend bezoek rond 5 weken.


Let op! Alleen op basis van beschikbaarheid


Vanaf €417,- 

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp

Als we besloten hebben samen in zee te gaan, doe je een aanbetaling van 50%. De overige 50% betaal je in de loop van de zwangerschap. Betalen in 3 of 4 termijnen is mogelijk.

Financiele krapte mag geen reden zijn om af te zien van doulazorg. Neem contact met mij op om samen naar een oplossing te zoeken. Check de polis van je zorgverzekering. Soms wordt een doula deels vergoed bij een aanvullend pakket, vaak kan een deel onder 'zwangerschapscursus' gedeclareerd worden.