De Kraamtijd

Een (weder)geboorte


Geboorte geven is een levens veranderende gebeurtenis. Een wedergeboorte als het ware, een feniks uit de as: dezelfde, en toch nieuw.

"Birth produces two people. The first: a flailing soul, struggling to take in a new world, a new way of being. The second: a baby."
Bunmi Laditan

De weken na de geboorte zijn bedoeld om te wennen aan je nieuwe rol in het leven en het kleine wezentje dat je op aarde hebt gezet, én ze zijn bedoelt om te herstellen. Je hebt een enorme prestatie geleverd en gaat een enorme transformatie door. Rust, voedzame voeding en steun zijn daarom onmisbaar in je kraamtijd. Gelukkig heb je in Nederland de kraamzorg, die er de eerste week na de geboorte is voor jou en je baby. 

Maar de kraamtijd duurt op zijn minst 40 dagen, en dat wordt vaak onderschat. Ook na de eerste week is het van groot belang dat niet alleen jouw pasgeboren baby, maar dat ook jij verzorgd wordt. Met liefdevolle aandacht, aanraking, warmte, en een luisterend oor zodat je weer terug in je lichaam kunt landen. 

Behandelingen voor een optimaal herstel


De behandelingen die ik geef zijn precies daarvoor bedoeld. Helende massages, zachte buikverzorging, zorgzame rituelen, en verwarmende thee.  Een moment van rust, ontspanning en herstel voor jezelf, en een warm welkom in het ouderschap. Ik kom naar je toe en alle sessies vinden plaats bij jou thuis, waar het volledig draait om jou en wat jij nodig hebt.

Als postpartum behandelaar ben ik aangesloten bij Postpartum Massage Nederland.