De Kraamtijd

Wedergeboorte


Geboorte geven is een levens veranderende gebeurtenis. Er wordt niet alleen een baby geboren, ook een moeder vind het levenslicht. De geboorte van een baby betekend het einde van de vrouw, en het begin van de moeder. Wedergeboorte als het ware, een feniks uit de as: dezelfde, en toch nieuw.

"Birth produces two people. The first: a flailing soul, struggling to take in a new world, a new way of being. The second: a baby."
Bunmi Laditan

De weken na de geboorte zijn bedoeld om te wennen aan je nieuwe rol in het leven en het kleine wezentje dat je op aarde hebt gezet, én om te herstellen. Je hebt een enorme prestatie geleverd en gaat een enorme transformatie door. Rust, voedzame voeding en steun zijn daarom onmisbaar in je kraamtijd. Gelukkig heb je in Nederland de kraamzorg, die er de eerste week na de geboorte is voor jou en je baby. 

Maar de kraamtijd duurt op zijn minst 40 dagen, en dat wordt vaak onderschat. Ook na de eerste week is het van groot belang dat niet alleen jouw pasgeboren baby, maar dat ook jij, pasgeboren mama, verzorgd wordt. Met liefdevolle aandacht, aanraking, warmte, en een luisterend oor zodat je weer terug in je lichaam kunt landen. Jouw lichaam dat een topprestatie heeft geleverd. En zodat je vol vertrouwen de overgang kunt maken van vrouw naar moeder. Ook als het niet je eerste kindje is. Jij bent dat waard!

Behandelingen voor een optimaal herstel


De behandelingen die ik geef zijn precies daarvoor bedoeld. Helende massages, zachte buikverzorging, zorgzame rituelen, en verwarmende thee.  Een moment van rust, ontspanning en herstel voor jezelf, en een warm welkom in het moederschap. Ik kom naar je toe en alle sessies vinden plaats bij jou thuis, waar het volledig draait om jou en wat jij nodig hebt.